dijous, 30 de gener del 2020

P3A: EXPERIMENT DE L'ESTAT DE L'AIGUA DE LÍQUID A SÒLID

Aquesta setmana hem fet un experiment arrel d'una conversa que vam tenir.
El dilluns alguns nens i nenes van comentar que havien anat a netejar la platja després del GLÒRIA. Van explicar que la platja estava plena de canyes, pals, troncs i que ells havien estat recollint plàstics. Vam buscar imatges de com havia quedat la platja i ens va semblar impressionant. A partir d'aquí ens vam preguntar com hi havien arribat totes aquelles canyes i pals...fins allà. Vam deduir que ho havia portat la pluja i el vent. Vam descobrir que hi ha rieres que venen de la muntanya i arrosseguen moltes coses cap al mar.

Ens vam plantejar que a part del mar on podíem trobar aigua ( que no fos a casa) i vam dir que hi ha rius. També algú ens va dir que l'aigua dels rius surt del gel i la neu perquè es descongela. Llavors va sortir la idea de congelar aigua per veure com es transformava de líquid a gel i després poder veure com es descongelava aquest gel. Em van proposar que ho poséssim en un lloc molt fred, i algú va dir finalment que ho podíem posar al congelador. Així ho va fer!
El següent dia ho vam anar a buscar i s'havia convertit en gel. Va està tocant-lo i veien com era i com es descongelava i es tornava un altre cop en aigua. 

Nova pregunta d'on surt el gel i la neu de les muntanyes? algú va dir cau del cel amb els núvols.
Com es fan els núvols? A partir d'un altre experiment sabrem com es formen els núvols.
Haurem descobert per passos el cicle de l'aigua.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada