divendres, 6 de març del 2020

P3A: RESOLEM ALGUNES PREGUNTES DEL PROJECTE

Amb les informacions que ens han portat aquests dies els companys, l'Andreea, en Jan Marc, la Blanca, en Martí, en Marc,  en Roger N. , la Laia i en Guifré hem esbrinat algunes de les preguntes que ens havíem plantejat.En Jan ens va explicar que l'aigua de mar s'embruta però que hi ha uns vaixells que són per netejar l'aigua. Tot i així hem de ser curosos amb el mediambient i no tirar coses a la platja ni a l'aigua per no contaminar.









D'ON VE L'AIGUA DE L'AIXETA? S'ACABA L'AIGUA?

Ja sabem que l'aigua segueix un cicle i aquest comença amb l'evaporació de l'aigua del mar a causa de l'escalfor del sol. Aquest vapor forma els núvols i quan aquests núvols porten molta aigua arriba un moment que plou o neva segons el fred que faci. Aquesta pluja o neu forma els rius i omple els embassaments on es recull aigua que més tard és tractada a la planta de potabilització i d'aquí la porten a través de tubs als diposits d'emagatzament on es guarda i es va subministrant l'aigua de les cases a través de tubs (canyeries ) .
La Laia ens ha portat informació sobre si l'aigua s'acaba. La resposta és SÍ. Per tant ens ha portat uns consells que hauríem de seguir per tal de no malgastar l'aigua.

En Guifré ens ha portat informació que fan per netejar-la. La passen per uns filtres i li posen clor (un líquid quìmic per treure les bactèries). Nosaltres hem filtat aigua dels bassals de la pluja que duien sorra amb coladors per tal d'entendre el concepte.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada